Hahn: Hyrja në BE është meritë e bazuar në progresin individual

Komisioneri për Zgjerim në BE, Johannes Hahn ka reaguar nëpërmjet një postimi në llogarinë e tij ën Twitter, ku shkruan se integrimi në BE është një meritë e bazuar në progresin individual të shteteve përkatëse.

Ndërsa në reagimin e tij thekson faktin se nuk do të ishte e drejtë që Maqedonia e veriut duhet të pres të tjerë që mbeten pas.

Gjithashtu Hahn, nuk lë pa përmendur edhe zgjidhjen e konfliktit Serbi- Kosovë.

Reagimi i Johannes Hahn në Twitter:

Hyrja në BE është një meritë bazuar në progresin individual. Nuk do ishte e drejtë nëse Maqedonia duhet të presë për të tjerët që mbeten pas. Njohja e BE-së për progresin konkret dhe stabiliteti thelbësor i BB. E njëjta vlen edhe për zgjidhjen e konflikteve Serbi dhe #Kosove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Vija fatale e Ballkanit

Blerim Latifi Gjatë historisë, njerëzit në Ballkan kanë vuajtur nga një lloj fataliteti gjeopolitik. Ky fatalitet ka të bëjë me…

Abissnet