Gërhitja më e rrëzikshme nga sa e mendonit, shkakton …

Sipas studimeve të reja personat që vuajnë nga gërhitja kanë ndërtuar një proteinë toksike në trurin e tyre që quhet beta-amyloid, e cila nxit sëmundjen e “Alzheimer”, e cila shkakton dëmtime në memorie.

Kjo proteinë formohet si pasojë e pengesave në frymëmarrje, që shkaktohet nga gërhitja e cila vjen nga apnea e gjumit.

Megjithatë trajtimet që përdoren për të qetësuar gërhitjen dhe për të rritur qarkullimin e oksigjenit parandalojnë sëmundjen e Alzheimer.

 

Të tjera

Abissnet