Francezët në këmbë për të mbrojtur fëmijën 5 vjeç

Ledjoni 5 vjeç me origjinë shqiptare , ka qenë në një shkollë në Montjoie në La Roche-sur-Yon për një vit. Ai dhe prindërit e tij jetojnë nën kërcënimin e dëbimit të menjëhershëm. Edhe pse autoritetet duan që ta dëbojnë atë, kanë qenë rreth 80 persona ata të cilët kanë demonstruar mbështetjen e tyre. Prindërit e shkollës, FCPE (Federata e Këshillave të Prindërve) dhe mbështetësit kanë thënë se familja është në rrezik në Shqipëri për shkak të mafies shqiptare dhe gjithashtu në vendin e vogël ballkanik ka përhapje krimi , korrupsioni dhe fenomene të tjera tepër negative.

Protestuesit kanë kërkuar që në rastin konkret të mbrohen të drejtat e njeriut dhe të fëmijëve. Mediat franceze kanë shkruar se protestuesit kanë qenë në mbrojtje të të drejtave të njeriut.

 

 

 

Të tjera

Enklava apo komuna?

Emilie Fort Pothuajse një vit më parë, kur shkëmbeva disa email-e, me një profesoreshë në Beograd, unë theksova përdorimin e…

Abissnet