Franca nuk do të mbështesë liberalizimin e vizave të Kosovës

Franca dhe disa vende të tjera të Bashkimit Evropian besojnë se Kosova ende nuk i ka plotësuar kushtet e nevojshme për liberalizimin e vizave. Senatori francez Helen Conway-Mouret publikoi në faqen e saj përgjigjen nga Ministria e Evropës dhe Punëve të Jashtme të Francës.

“Franca, së bashku me disa shtete të tjera anëtare, beson se në këtë fazë jo të gjitha kushtet janë përmbushur. Në fushën e sundimit të ligjit, është bërë një përparim i kohëve të fundit, por jo i mjaftueshëm për të ndaluar korrupsionin. Prandaj vazhdimi i reformave është i domosdoshëm për të pasur ndikime të prekshme në sundimin e ligjit dhe në luftën kundër krimit të organizuar. Ligjet e miratuara së fundmi duhet të zbatohen shpejtë dhe të qëndrueshëm”, tha Ministria e Jashtme franceze në përgjigjen e saj.

Senatorja shpjegoi se e keqëson këtë vendim dhe ajo u pendua “për mungesën e ambicies dhe kurajën në një pjesë të shtetit francez”.

“Nuk ka shenja inkurajuese në përgjigjen e Ministrisë se pritjet legjitime të popullsisë (Kosovës) në mënyrë të pabarabartë në krahasim me njerëzit e tjerë në Ballkanin Perëndimor, janë marrë në konsideratë”, shkruante Conway-Mouret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Vija fatale e Ballkanit

Blerim Latifi Gjatë historisë, njerëzit në Ballkan kanë vuajtur nga një lloj fataliteti gjeopolitik. Ky fatalitet ka të bëjë me…

Abissnet