Fox Njuz shkruan për përmbytjet në Shqipëri: Tokat bujqësore janë nën ujë

Tiranë, Shqipëri – Autoritetet shqiptare janë shprehur se pavarësisht se tashmë reshjet janë më të pakta dhe nivelet e lumenjve janë më të ulëta, dhjetëra dhe mijëra shkolla janë dëmtuar në të gjithë vendin dhe toka bujqësore është zhytur thuajse e gjitha nën ujë. Qeveria tha të dielën se 600 familje u evakuan të shtunën në dy rrethe jugperëndimore.

Më shumë se 3,000 shtëpi, 56 shkolla dhe 16,000 hektarë (40,000 hektarë) tokë bujqësore janë përmbytur. Shumë rrugë dhe 28 ura janë dëmtuar. Autoritetet kanë filluar llogaritjen e dëmit për të konsideruar kompensimin financiar. Të paktën një person ka vdekur gjatë disa ditëve të fundit të reshjeve të mëdha që ka përmbytur shumë pjesë të Shqipërisë. Portet dhe i vetmi aeroport ndërkombëtar u mbyllën përkohësisht për një pjesë të fundjavës. Shkollat u mbyllën të premten dhe Ministria e Arsimit do të marrë një vendim sa më shpejt.

Të tjera

Abissnet