Fotot e rralla: Kosova në vitin 1917

Foto 1 nga 10 Pas Para

Fotografi i njohur anglez  Joseph Richard AUBER, kishte udhëtuar në Shqipëri dhe Kosovë, në vitin 1917, duke realizuar shumë fotografi nëpër qytete dhe fshatara.

FMimages.net sjell disa fotografi të autorit Auber, të realizuar në qytetin e Mitrovicës, shkruan FM Images,

Në foto shihen shqiptarët e varfër në tregun e Mitrovicës, dhe një familje e pasur, por nun mungon as prapambejta e madhe në me mesin e shqiptarëve për shkak të sundimit të egër turk, ku 98% të shqiptarëve ishin analfabet për shkak të ndalimit të shkollave shqipe nga sunduesit turq.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet