“Facebook” fshin 265 llogari të lidhura me një kompani izraelite

Kompania “Facebook” njoftoi se ka fshirë 265 llogari, faqe dhe grupe të lidhura me një kompani me bazë në Izrael.

Sipas njoftimit, llogaritë janë fshirë nga platforma e “Facebook”-ut dhe “Instagramit”.

Arsyeja e kësaj mase, sipas “Facebook”-ut, është se këto llogari kanë pasur, siç është thënë “sjellje joautentike”.

Ato, kanë shënjestruar përdoruesit në Amerikën Latine, Azinë Jugore dhe Afrikë.

Kjo masë e “Facebook”-ut është pjesë e përpjekjeve të kompanisë për adresimit e shqetësimeve, lidhur me privatësinë dhe gjuhën e urrejtjes në mediat sociale.

“Në këtë rast u përdorën llogari të rreme për të drejtuar faqet, përmbajtjen e tyre dhe në mënyrë artificiale të rrisin ndërveprimin”, thuhet në njoftimin e kompanisë “Facebook”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet