Evakuohen nëntë banesa në Gjirokastër, rrezikohen të shemben

Publikuar më 10. 01. 2018 nga Xhentila Gjoshi

Nëntë banesa në Gjirokastër rrezikojnë shembjen për shkak të zgjerimit të perimetrit të rrëshqitjes së dherave. Ditën e martën u urdhërua evakuimi i nëntë familjeve në lagjen “Cfakë”, ku ekspertiza për këtë zonë përcaktoi një risk të lartë për katër shtëpi dhe një risk më të ulët për pesë shtëpitë e tjera.
Shërbimi Gjeologjik sugjeron marrjen e masave imediate për stopimin e fenomenit duke rekomanduar evakuimin e banorëve.
Gjeologët kërkojnë që të përcaktohet thellësia e planit të rrëshqitjes për të vijuar me ndërtimin e mureve mbajtës me pilota.
Ekspertët kërkojnë ndërhyrjen emergjente për rritjen e sigurisë dhe gjithashtu sugjerojnë shtimin e masës së gjelbër, si dhe sistemimin e shkarkimit të ujërave përmes pritave.