A është efektive dieta e vezëve?

Dieta me vezë është një dietë e lartë në proteina dhe e ulët në karbohidratet. Është gjithashtu e ulët në kalori.

Uji dhe pijet zero kalori lejohen në të gjitha versionet e dietës së vezëve.

Sasia e saktë e kalorive të rekomanduara në dietën e vezëve ndryshojnë në varësi të gjinisë, gjatësisë trupore dhe aktivitetit të një personi.

Vezë lejohen, por duhet të përgatiten pa gjalpë ose vaj.

A është kjo dietë efektive?

Të gjitha versionet e dietës së vezëve rezultojnë në konsumimin e më pak kalorive dhe si e tillë është treguar për të ndihmuar me humbje peshe por në afat të shkurtër.

Vezët janë gjithashtu një burim i mirë i proteinave dhe përmbajnë vitamina dhe minerale të rëndësishme, përfshirë vitaminën B-12, vitaminën D dhe hekurin.

Megjithatë, dieta e vezëve nuk mund të jetë mënyra më e mirë për humbjen e peshës dhe mbajtjen e saj.

Edhe nëse një person humbet peshën, nuk ka gjasa të mbajë një dietë të tillë të rreptë në periudhë afatgjatë, prandaj mund të rifitohen sërish kilogramët e humbur.

Gjithashtu, dieta mund të ju bëjë të ndiheni të lodhur, gjithashtu.

Të tjera

Leksioni i Studentëve

Nga Zef Bushati Përtej kryefjalës së këtyre ditëve “student” dhe përpjekjeve të kuptueshme për pronësimin politik të protestës, e cila…

Abissnet