Emri i ri i Maqedonisë, Ruçi i dërgon letër Talat Xhaferit

Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë Gramoz Ruçi ka telefonuar homologun Talat Xhaferi, pas miratimit të ndryshimeve kushtetuese me të cilat zyrtarisht Maqedonia do të quhet Republika e Maqedonisë së Veriut. Ruçi tha se lidershipi i liderëve politikë shqiptarë është përcaktues në të ardhmen e shtetit tanimë të Republikës së Maqedonisë të Veriut.

“Lidershipi juaj dhe deputetët shqiptarë janë përcaktues të Maqedonisë së Veriut. Maqedonia e Veriut,  vizion e kontribut për paqen e stabilitetin rajonal. Maqedonia e Veriut,  vullnet popullor për integrimin në BE dhe NATO. Shqipëria, fqinje, mbështetëse dhe partnere e Maqedonisë së  Veriut”, ka deklaruar Ruçi.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Shqipëri, narko shtet

Revista politike “Spiegel” raporton për sjelljen alarmante të qeverisë  socialiste në Shqipëri, me kryeministër Edi Ramën dhe ministër Lleshajn etj….

Abissnet