Ekspertët thonë fjalën e tyre! Ja 5 arsye pse nuk duhet të jeni vegjetarian

Ekspertët tregojnë arsyet pse ushqimi vegjetarian dëmton shëndetin.

Problemi kryesor është humbja e peshës. Një person mund të humbasë deri në pesëmbëdhjetë kilogramë peshë në vetëm disa ditë. Kjo rënie në peshë bën keq për shëndetin.

Ndryshimi tjetër në ushqim sjell ndryshime në mikroflorë. Mikroflora e zorrëve është e rëndësishme për sistemimin e sistemit imunologjik, zhvillimin e morfologjisë normale të zorrëve, ruajtjen e funksionit të zorrëve, mbrojtjes nga alergjenët dhe ndihmon në parandalimin e lidhjes së mikroorganizmave patogjenë.

Së treti, refuzimi i mishit mund negativisht të ndikojë në metabolizmin, nga problemet e sistemit të organeve për tretje deri në stomak.

Organizmi i njeriut ka nevojë për proteina dhe minerale të domosdoshme për funksionimin normal të trupit, në të kundërtën mund të ketë implikime në punën e zemrës.

Arsyeja tjetër për të cilën mjekët nuk këshillojnë refuzimin e mishit është se nëse personi, pas abstenimit të vazhduar, nëse fillon përsëri të hajë proteina me prejardhje të kafshëve, mund të shtojë rrezikun nga paraqitja e sëmundjeve kronike.

Të tjera

Abissnet