A e dinit që buzëqeshja “shëron” këto sëmundje ?

Publikuar më 01. 06. 2017 nga Jola Alimemaj

Të buzëqeshësh nuk është e thjeshtë, është një art i veçantë. Sipas hulumtuesit dhe psikologut H.G Watson buzëqeshja ka fuqi të parezistueshme.  Ajo është çelësi i zemrave dhe i suksesit.

Po faktin që buzëqeshja “shëron” sëmundje a e dinit?

Ja cilat janë:

  1. Buzëqeshja na zbukuron
  2. Buzëqeshja ndryshon humorin
  3. Buzëqeshja heq stresin
  4. Buzëqeshja forcon sistemin imunitar, kështu që nuk prekemi shumë shpesh nga sëmundjet
  5. Buzëqeshja e ul tensionin e gjakut
  6. Buzëqeshja është ngjitëse
  7. Buzëqeshja ju bën më të rinj duke ua ‘hequr’ vitet
  8. Buzëqeshja të bën të suksesshëm
  9. E qeshura shtyp vrasësit e dhimbjeve dhe serotoninën
  10. E qeshura ndihmon në mbajtjen e qëndrimeve tona pozitive.

/J.A/