A e dinit? Pagjumësia shkakton probleme në tru

Nga një studim i kryer prej “Beth Israel Deaconess Medical Center” në Boston, tregon se ata që flenë 6 orë gjate një ditë dhe më pas mundohen ta rikuperojnë mungesën me 10 orë gjumë ditën tjetër, kjo nuk vlen.

Asnjëherë nuk mund ti rikuperoni orët e gjumit sepse kjo shkakton një problem shumë të madh.

Ditën tjettër ju nuk jeni kurr në formë për të nisur ditën pasi ndiheni të lodhur, jeni të shqetësuar edhe keni dhimbje të shpeshta koke.

Sipas të dhënave, debiti kronik i gjumit shkakton dëmtime në qelizat e trurit te quajtura adenosina.

“Jemi të gjithë në aktivitete të zgjatura, madje edhe fëmijët dhe kjo ndikon në gjumin që bëjmë, duke akumuluar një borxh kronik”.

Duhet një neutralizim në oraret e gjumit që të ndiheni më të qetë dhe më të shlodhur ditën tjetër.

Gjatë momentit të gjumit truri riorganizon të gjitha informacionet, por deri tani nuk dihej ndryshimi mes një nate të vetme pa gjumë dhe prishjes se gjumit në vazhdim.

 

Të tjera

Abissnet