Dobësohuni duke ngrënë këto janë 10 ushqime

Ruajtja e peshën normale të trupit dhe humbja e kilogramëve të tepërt është shndërruar një detyrë të vështirë për njeriun. Prandaj është parë si më e lehtë që të ushqehemi shëndetshëm, por duke llogaritur çdo kalori.

Ka shumë faktorë që ndikojnë në shtimin e shpejtë të peshës, si stresi, ushqyerja me ushqime të shpejta, por edhe fjetja pak orë.

Për të arritur që të ruajmë peshën optimale të trupit dhe të dobësohemi duke ngrënë duhet patjetër që të hamë ushqime që na japin vlera të mjaftueshme ushqyese dhe gjithashtu nuk na shtojnë kile.

Këto janë 10 ushqimet që ndikojnë në humbjen e peshë sipas nutricistëve:

-Molla

-Shparg (Asparagus)

-Fasule

-Boronicat

-Frutat citrike

-Gjiza

-Vezët

-Lakra Jeshile

-Kosi

-Patatet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet