Dimri po vjen i ashpër. Bora mbulon Kroacinë, vdes 1 person në Serbi

Publikuar më 13. 11. 2017 nga Dionis Xhafa

Në Kroaci është shkaktuar kaos në transport për shkak të borës së parë që ka rënë në këtë vit në shtetin kroat.

Reshjet ekstreme dhe erërat e forta e kanë bërë trafikun të pamundur në shumë zona të vendit. Autoritetet kanë ndaluar qarkullimin e kamionëve me trajler dhe gjysmë rimorkio në rrugët e gadishullit veriperëndimor të Istrias dhe portit Adriatik të Rijekës në brendësi të vendit. Trafikimi nga zonat malore në kryeqytetin e Zagrebit është penguar. Dëbora dhe erërat shkaktuan pothuajse kaos thuajse në të gjitha portet detare të mëdha që kanë rrezikuar të mbyllen. Moti i keq ka shkaktuar probleme edhe në Serbi. Një aksident rrugor u shënua për shkak të motit në shtetin serb në rajonin e Rumës Perëndimore, që ka vrarë një grua, kanë raportuar mediat serbe.