Digjni këtë bimë, shpëtoni nga insektet në shtëpi

Gjethet e dafinës janë përdorur ndër shekuj për vlerën e tyre kurative ! Të parët ishin grekët dhe romakët e lashtë, ata që i përdorën në mjekësinë alternative! Përdorimet e gjetheve të dafinës janë të shumta, e falë enzimave e  disa vajëra esenciale, kjo bimë ka efekt qetësues. Kjo vlen për njerëzit, pasi aroma e forte e kësaj bime do të largojë te gjitha insektet nga shtëpia juaj.

Përdorimi i produkteve kimikate mund te jetë i dëmshëm jo vetëm për shëndetin tuaj, ndaj kjo është mënyra më e mire natyrale për te shpëtuar nga insektet si furrtaret, buburrecat etj. Dafina nuk është e vetmja bimë që mund të përdoret për ketë qëllim pasi erëza të tjera të freskëta si mentja apo nenexhiku mund të kryejnë te njëjtin funksion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet