Dhuna ndaj mjekut/ Shoqata Shqiptare e Infektivologjisë firmos peticionin për rishikimin e kuadrit ligjor

Foto 1 nga 1 Pas Para

Shoqata Shqiptare e Infektivologjisë i ka dërguar një peticion Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale  mbi dhunen e ushtruar ndaj mjekut Roje prane Sherbimit Infektiv.

Nëpërmjet këtij peticioni kërkohet vënie përpara përgjegjësisë e agresorit dhe dënimine  tij sipas kërkesave të kodit penal.

‘Kërkojmë nga administrata e QSUT dhe MSHMS të bëjnë të mundur që i gjitgë personeli mjekësor i shërbimit Infektiv dhe sidmos ai i urgjencës të kenë një abient të qetë dhe të sigurt ndërkohë që akti i ndodhur tregon që kjo siguri mungon.

Mendojmë që ka ardhur koha që të rishikohet kuadri ligjir përkatës që dhuan dhe agresioni ndaj personeli mjekësor në kushtete p unës të konsiderohet si formë shumë e rëndë e cënimit të personit dhe të marrë dënimin maksimal’, thuhet mes të tjerash në peticionin e Shoqatës Shqiptare të Infektivologjisë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet