Dënohet banda e shqiptarëve në Francë, ja roli i 17 anëtarëve në trafikun e drogës

17 të pandehur me origjinë shqiptare dolën përballë Gjykatës Penale të Annecy-s në Francë, në një proces që zgjati dy ditë dhe mbi 4 orë diskutime.

Mbi shqiptarët që dolën në bankën e të akuzuarve rëndojnë akuzat e transportit, posedimit, blerjes, shitjes dhe importimin të paautorizuar të drogave.

Prokurori kishte kërkuar nga 18 muaj deri në 9 vjet burg për të gjithë anëtarët. Por gjykata i ka dënuar me afat nga  18 muaj deri në 7 vjet burgim.

Zyrtarët policorë të Annecy kishin ndjekur kryesisht trafikimin e tyre të heroinës dhe në një masë më të vogël kokainën në pikat e shitjes së tyre përpara se të vazhdonin arrestimin e tyre në fund të vitit 2016.

Ky trafik ishte me të vërtetë i pazakonshëm pasi prokuroria vlerësoi qarkullimin vjetor në 750,000 euro për pikën e shitjes!

Në dosje, u gjetëm të gjitha lidhjet e kësaj “kompanie me përgjegjësi të kufizuar”: shitësi, furnizuesi, drejtuesi i rrjetit etj. Ndërkaq, arrest ndërkombëtar u lëshua edhe mbi dy persona të zhdukur, të cilët ishin në arrati.

 

 

Të tjera

Abissnet