Dembelizmi, shenjë e inteligjencës

Studiuesit kanë zbuluar se ata që mbushin ditën e tyre me aktivitet fizik janë shpesh ‘jo-mendimtarë’ dhe bëjnë këtë për të stimuluar mendjet e tyre në mënyrë që ta shpëtojnë trurin.

Për të kuptuar nëse dembelizmi është një shenjë e inteligjencës, ekipi ka zgjedhur 60 studentë universitarë nga Universiteti Shtetëror Appalachian në Boone, Karolina e Veriut.

Gjysma u konsideruan si “mendimtarë” dhe tjetra “jo-mendimtarë”.

Secilit individ i është dhënë një pajisje për t’u veshur gjatë shtatë ditëve të ardhshme.

Kjo i lejoi ekipit të monitorojë lëvizjet dhe nivelet e aktivitetit të 60 nxënësve dhe mori një rrjedhë të dhënash për të analizuar.

Ekipi, pas 7 ditëve përpiloi mostrat e tërhequra dhe gjeti që ‘mendimtarët’ ishin shumë më pak aktivë sesa ‘jo-mendimtarët’.

Të tjera

Abissnet