Dëbohet familja shqiptare në Gjermani, policia u shkon natën në banesë dhe…

Publikuar më 16. 12. 2017 nga Xhentila Gjoshi

Pas tre vjetësh, familja shqiptare që kishte ardhur në Berlin është dëbuar për në vendlindje, shkruan “Bild.de”. Xhezo Ajazaj 31-vjeç dhe gruaja e tij Artjola 29 vjeç, si dhe vajzat e tyre Klara 8 vjeç dhe Lejman, si dhe Karolina 6-muajshe e cila ka lindur në Gjermani, janë dëbuar për në Shqipëri. Pavarësisht se familja shqiptare ishte integruar në Berlin, ata u dëbuan nga Gjermania para Krishtlindjeve.
Të hënën, familja në fakt kishte një takim me zyrën e imigracionit, por senatori i brendshëm nuk ka pritur më gjatë. Në natën e së premtes, familja shqiptare Ajazaj u kap nga policia për dëbim. Në orën 3:00 të natës, Policia zgjoi familjen shqiptare nga gjumi pasi duhej të ktheheshin në vendlindje. Ata morën gjërat me ngut dhe u dërguan në aeroportin Schönefeld.
Familja Ajazaj ishte shembull i integrimit, ndërsa historia e tyre ka bërë bujë edhe në mediat gjermane. Gjithashtu edhe senatori (ministri) i brendshëm i landit, Andreas Geisel kishte shprehur gatishmërinë që të ndërhyjë dhe çështja e tyre të rishikohet.
Edhe pronari i tij kishte lavdëruar punëtorin shqiptar që punonte në ndërtim, duke theksuar se “punon sa për tre vetë”.