Ç’të mbjellësh do të korrësh, nëse i rrihni fëmijët, ata do të rrahin

Sipas një studimi të kryer, fëmijët që rrihen nga prindërit kur janë të vegjël, kanë tendencën që të bëhen edhe më të dhunshëm kur ata të rriten. Studimi është bërë me 800 të rinj nga ana e Universitetit të Teksasit ku u pa se fëmijët që kishin provuar dhunën ishin më të prirur drejt agresivitetit.

Profesori i Jeff Temple u shpreh se abuzimi përfshin shpullat, pëllëmba rripi apo çfarë do lloj mënyre tjetër. Prandaj, asesi nuk duhet që të ushtroni dhunë ndaj fëmijës suaj. /Daily Mail – Anabel/

Të tjera

Leksioni i Studentëve

Nga Zef Bushati Përtej kryefjalës së këtyre ditëve “student” dhe përpjekjeve të kuptueshme për pronësimin politik të protestës, e cila…

Abissnet