Çfarë thotë studimi i ri për ushqimet pa gluten

Sipas një studimi të ri ushqimi pa gluten nuk është domosdoshmërisht i dobishëm për shëndetin tuaj.

Studimi, i botuar në numrin e ri të Journal of Nutrition dhe Dietetics, krahasoi përmbajtjen e lëndës ushqyese dhe koston e produkteve ushqimore të rregullta pa gluten në Mbretërinë e Bashkuar.

Edhe pse shumë njerëz kanë nisur të ndjekin dieta me ushqime pa gluten, ky nuk është një veprim shumë i zgjuar.

Sipas studimeve, nuk ka asnjë arsye pse dikush që nuk ka një gjendje mjekësore të prekur nga konsumimi i glutenit duhet të shmangë atë krejtësisht.

Të tjera

Emri i kompromisit

Nga Veton Surroi Në fillim të pluralizmit në ish-Jugosllavi, në Prishtinë mblidheshin partitë politike shqiptare gjithandej Jugosllavisë. Sa herë që…

Abissnet