Anija me emigrantë e ngecur në brigjet italiane, kryeministri i Italisë: Europa ka humbur nga parimet e saj

Kryeministri i Italisë Xhuzepe Conte ka folur në lidhje me anijen “Dicioti”, duke thënë se shteti italian nuk ka aq shumë mundësi, sa të presë shumë emigrantë. Conte ka hedhur akuza në drejtim të Europës, duke u shprehur se kontinenti europian ka humbur nga solidariteti dhe humanizmi i saj, e se e ka kritikuar Brukselin për faktin se shumë emigrantë kanë “ngecur” në Itali e Greqi.

Ndërsa presidenti i Komisionit Europian Juncker tha se nacionalizmi shkatërron BE-në.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet