Agjencitë amerikane të Inteligjencës paralajmërojnë: Mos i përdorni këta telefonë!

Gjashtë agjencitë amerikane të Inteligjencës paralajmëruan qytetarët të bëjnë kujdes në përdorimin e telefonave të markave kineze, të tilla si Huawei dhe ZTE, raporton CNBC.

Kjo pasi ka dyshime lidhur me sigurinë e qytetarëve amerikanë që përdorin të tillë telefonë. Gjatë një seance dëgjimore të mbajtur së fundmi në Senat, agjencitë e mirënjohur, CIA, NSA dhe FBI thanë se ka rreziqe që lidhen me telefonat Android të krijuara nga kompanitë kineze.

Gjatë dëshmisë së tij, drejtori i FBI Chris Wray tha se qeveria amerikane ishte “thellësisht e shqetësuar për rreziqet e lejimit të çdo kompanie apo entiteti që është i vëmendshëm ndaj qeverive të huaja që nuk ndajnë vlerat tona për të fituar pozita të pushtetit brenda rrjeteve tona telekomunikuese”.

Ai theksoi se në shumë raste këto pajisje mundësojnë kryerjen e një spiunazhi, dhe lejojnë modifikimin dhe vjedhjen e informacionit.

Të tjera

Abissnet