9 orë të vështira gjatë lundrimit në det të ashpër (VIDEO)

Një ekuipazh i shpëtimit mbeti më shumë se nëntë orë në det të ashpër për të shkuar në ndihmë të një anije peshkimi të goditur.

Shetland Coastguard kërkoi varkën e shpëtimet Thurso për të ndihmuar në anije që kishte gjashtë vetë në bord.
Anija ishte dëmtuar në detet e përafërta në veri të Whiten Head, jashtë brigjeve veriore të Scotland

Një zëdhënës i RNLI tha: “Kushtet e motit dhe gjendja e detit nuk ishin të mira gjatë gjithë ditës, erërat ishin të forta dhe me një fryrje të madhe, të cilat herë pas here e vunë ekuipazhin përballë valëve deri në 8-10 metra, si dhe të goditje të rënda nga breshri dhe shiu.  Këto kushte të motit u bënë për një tërheqje të gjatë dhe të vështirë prej shtatë orësh në Portin Scrabster. Gjatë kthimit në port, largimi nga deti u nda në pesë raste të vështira, si gjatë ditës ashtu edhe në errësirë.
“Pasi ishte në det për nëntë orë dhe 30 minuta, varkë e shpëtimit shkoi pranë portit Scrabster dhe ekuipazhi e furnizoi përsëri varkën e shpëtimit dhe e bëri gati për shërbim përsëri deri në orën 10.10”.
Këto kushte të motit u bënë për një tërheqje të gjatë dhe të vështirë prej shtatë orësh në Portin Scrabster. Gjatë kthimit në port, tërheqja u nda në pesë raste, si gjatë ditës ashtu edhe në errësirë.

Të tjera

Tërmeti në Bavari

Rosalia Romaniec Partia Kristiansociale, CSU pësoi goditje të fortë në zgjedhjet e landit bavarez. Përgjegjësinë kryesore për këtë e ka…

Abissnet