4 gjëra të tmerrshme që sheqeri i bënë trurit tuaj

Ju bën të shtoni peshë, rrënon lëkurën tuaj, shkakton rezistencë ndaj insulinës, dhe më e keqja është rritja e rrezikut për kancer.

Ne pothuajse gjithmonë mendojmë për sheqerin sit ë tillë kur flasim për sheqer por forma të tjera të sikurse shurup misri dhe ëmbëlsira me shumë sheqer janë të gjitha njësoj të dëmshme.

Ndërsa ne e dimë ndikimin që ka në trupin tonë, nuk kemi shumë njohuri se si mund të ndikojë në funksionet njohëse dhe tru.

Truri i njeriut është një organ energjik që konsumon të paktën një të pestën e inputit të kalorive të trupit tuaj dhe përdor gjysmën e energjisë së sheqerit,sipas  Por, shumë prej tyre mund të përfundojnë gjithashtu duke dëmtuar mënyrën e funksionimit të organeve, transmeton Indeksonline. Këtu janë disa nga mënyrat në të cilat sheqeri shkatërron trurin tuaj.

1. Shkakton varshmëri

2. Dëmton funksionet njohëse

3. Mund të shkaktojë depresion

4. Sheqeri mund të rrisë rrezikun e çmendurisë.

Të tjera

Abissnet