28000 Shqiptarë kanë marrë nënshtetësinë Greke në 2016

Sipas EUROSTAT 33.210 persona kanë marrë nënshtetësinë Greke gjatë vitit 2016. Kjo përbën një rritje 138% në krahasim me vitin 2015. Nga këto persona 86% ishin emigrant shqiptarë që jetojnë në Greqi. Sipas këtyre numrave që publikoj Eurostat rreth 28000 emigrantë shqiptarë kanë përfituar nënshtetësinë Greke gjatë vitit 2016. Gjatë vitit 2016 995.000 emigrantë morrën nënshtetësi shteti të Bashkimin Europian, shkruan “Albanians.gr”.

101.300 Marokien nga të cilët 89% pëfituan nënshtetësinë Italiane, Spanjolle ose Franceze

67,500 Shqiptarë nga të cilët 97% përfituan nënshtetësinë Italiane ose Greke

41.000 Indian nga të cilët 60% përfituan nënshtetësinë Bretanike

32.900 Pakistanez nga të cilët 50% përfituan nënshtetësinë Bretanike

32.9800 Turq pjesa dërrmuese e së cilëve pëfituan nënshtetësinë Gjermane

24.000 Ukrainas të cilët pëfituan nënshtetësinë Gjermane, Italiane, Rumane ose Portugeze

Njëkohësisht 29,700 rumun dhe 19,800 polak pëfituan nënshtetësinë e një shteti tjetër të Bashkimit Europian.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Të tjera

Abissnet